.¸.ı°¯°ı.gRuP hEpSi FuN cLuB.ı°¯°ı.¸.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
.¸.ı°¯°ı.gRuP hEpSi FuN cLuB.ı°¯°ı.¸.

Hep$i Fan !

PortalliPortalli  AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

röportajları

YazarMesaj
yoshy_manyax_selcen
Admin
Admin
yoshy_manyax_selcen

röportajları Empty
MesajKonu: röportajları   röportajları Icon_minitimeSalı Mayıs 29, 2007 1:38 pm

buraya yasemin ergenenin yaptıgı ropörtajları koyalım

Doktor olma hayalini ‘Doktorlar’ ile kıyısından da olsa gerçekleştiren Ergene mutluluğunu dile getirdi

Yasemin Ergene, Aşk Oyunu dizisindeki duygusal "Ekin" karakteri ile özellikle genç izleyicilerin kalbinde taht kurmuştu. Şarkıcı Keremcem'le paylaştığı başrol yüzünden adı aşk dedikodularına da karışan genç ve güzel oyuncu Ergene, yeni dizisi "Doktorlar" ile hayranlarının karşısına çaylak bir doktor olan 'Ela' karakteri ile çıkacak. Oyuncu olmadan önce doktor olma hayali kurduğunu söyleyen Yasemin Ergene ile yeni dizisinin tanıtımında minik bir söyleşi yaptık...

Aşk Oyunu dizisi bittikten sonra başka teklifler de geldi mi?

Evet geldi ama MED Yapım'ın bu projesini kabul ettim. Çünkü benim için uğurlu bir şirket ve ekibiyle çok iyi anlaşıyorum. Bunun yanında teklif edilen rol de bana ilginç geldi. Doktor olmayı hayal ettiğim anlar da olmuştu. Şimdi oyunculuğu seçmemin verdiği şansla bu mesleğin kıyısından da olsa inceliklerini öğreniyorum. Bu yüzden de çok mutluyum.

Dizideki karakterinden biraz bahseder misiniz?

Tıp okulundan yeni mezun olmuş ve bir hastanede kendi gibi mezun olan genç doktorlarla asistanlık yapan birini oynuyorum. Doktorluk mesleğinin asıl zorluklarıyla karşılaşan ve önceleri götür getir işlerine bakan biriyiz. Karakterim olan Ela, hem ağlatacak hem güldürecek ve tabii yine aşk da yaşayacak. Yalnız Aşk Oyunu dizisindeki Ekin karakteri gibi aşırı duygusal bir yapıda değil.

Rol arkadaşınız Yağmur Atacan'la iyi anlaştığınızı gördük?

Yağmur çok neşeli, esprili biri ve karşılıklı rahatça konuşabileceğiniz biri. Evet onunla çok iyi anlaşıyoruz. Gerek ekip gerekse oyuncu kadrosu gerçekten özenle seçilmiş.

Aşk Oyunu dizisi neden böyle bitti?

Aslında dizi çok uzamıştı zaten. Tadında bitmesi iyi olurdu ama yazın sonunda tekrar başladı. Sonra oyuncular değişti, senaryo farklılaştı ve bu yüzden sanırım seyirci de başka dizilere yönelmeye başladı.

Keremcem'in ayrılması dizinin bitmesinde etkili oldu mu?

Tabii oldu. Çünkü ne olursa olsun onun bir hayran kitlesi vardı. Keremcem o diziyle parladı. Onun bu projeden ayrılması dizinin bitmesinde en büyük etken.
yoshy_manyax_selcen
Admin
Admin
yoshy_manyax_selcen

röportajları Empty
MesajKonu: Geri: röportajları   röportajları Icon_minitimeSalı Mayıs 29, 2007 1:38 pm

Yasemin Ergene Röportajı

Son oynadığınız iki dizide de iki saygın mesleği oynuyorsunuz, gerçek hayatta hangisini olmak isterdiniz?

Yasemin Ergene : Küçüklüğümden bu yana oyuncu olmayı hep istedim. Ama başka meslek seçme durumunda kalsaydım tabii ki avukatlığı seçerdim.

Diziler, reklamlar derken özel hayatınıza zamanınız kalmıyor, en çok neyi özlüyorsunuz?

Yasemin Ergene : Tekirdağ’ı çok özlüyorum, ayrıca ordayken bir çok sporu yapardım; örneğin kayardım. Fakat şimdi dinlenmeye bile vakit bulamıyorum.

Peki, İstanbul sizce nasıl bir şehir?

Yasemin Ergene : İlk başta gelirken çok korkmuştum. Kimseyi tanımıyorum, çok büyük bir şehir, ne yaparım diye... Ama annem sağ olsun hep bana destek oldu, 'korkma şöyle olacak, böyle olacak' gibi telkinler verdi, rahatlattı. Gerçekten de dedikleri çıktı, şu anda alıştım.
yoshy_manyax_selcen
Admin
Admin
yoshy_manyax_selcen

röportajları Empty
MesajKonu: Geri: röportajları   röportajları Icon_minitimeSalı Mayıs 29, 2007 1:38 pm

Hastanede ilişkiler karışacak partnerler yer değiştirecek’

‘Doktorlar’ın yıldızı Yasemin Ergene, diziyle ilgili özel ipuçları verdi: 0;Ela, bölüm şefi Levent’le bir aşk yaşıyor. Fakat geçen bölüm yakalandı. ‘Şefi torpil mi yapıyor?’ söylentileri çıkmasın diye aşkını bile gözardı edebilir Ela... Birkaç hafta sonra aşkları da bitebilir.Çünkü beklenmedik bir takım hadiseler olacak. İlerleyen bölümlerde ilişkiler çarpıştırılabilir. Hatta partnerler yer değiştirebilir...1;

Dizide canlandırdığınız Ela’yı biraz anlatır mısınız?

Ela çok duygusal, işinde en üst noktaya gelmeye çalışan çok yetenekli ve azimli bir doktor. Güçlü bir kız. Babası aizheimer hastası ve ailesinden hayatta kalan tek kişi. Babasına aşık bir kız olduğu için onun mesleğini sürdürmeyi tercih ediyor ve onun kadar iyi bir cerrah
olabileceğini ispatlamaya çalışıyor.

Ela, Levent ile öpüşürken yakalandı. Şimdi ne olacak?

Ela, bölüm şefi Levent ile bir aşk yaşıyor. Fakat geçen bölüm yakalandı. ‘Şefi torpil mi yapıyor?’ söylentileri çıkmaması için aşkını bile gözardı edebilir.

Yoksa Ela ile Levent’in aşkı bitecek mi?

Birkaç hafta sonra Levent ile Ela’nın aşkları bitebilir. Çünkü beklenmedik bir takım hadiseler olacak.

Şu anda yaşanan aşklara kanmayın diyorsunuz o zaman...

Evet... İlerleyen bölümlerde ilişkiler çarpıştırılabilir. Partnerler yer değiştirebilir.

Dizi daha ilk bölümden beğeni topladı. Siz bunu neye bağlıyorsunuz?

Her şeyden önce karakterler çok doğru oturmuş ve senaryo çok iyi. Birbiriyle uyumlu çalışan, çok genç ama çok azimli bir ekip olmamız da önemli. Çünkü bu enerjiyi izleyiciye veriyorsunuz. Halk bence bizi ve dizide anlattıklarımızı kendine yakın gördü.

Bu dizide kullanılan terimlerin ve tedavi yöntemlerinin gerçeğiyle örtüştüğü doğru mu?

Geçen gün diziyi izledikten sonra oturdum ve şöyle bir düşündüm. Ne kadar çok şey öğrendiğimi fark ettim. MS hastalığı, muayene, parkinson nasıl tedavi edilir gibi birçok şey... Mesela parkinson’un ameliyatı olduğunu bilmiyordum, bu dizide öğrendim. Meğer beyinden bir tel geçirip bu hastalığa neden olan o siniri yakalıyorlarmış. Böylece titremeler kalkıyormuş. İzleyenleri de bilinçlendirdiğimizi düşünüyorum.

Bütün o tıbbi terimleri ezberlemek zorundasınız. Nasıl hazırlanıyorsunuz?

Ezber yapıyoruz ama çekim esnasında suflör arkadaşımız bize sufle veriyor. Ama tıbbi terimleri anlayıp doğru telaffuz edene kadar defalarca tekrarlamak gerekiyor. Senaryoyu elime ilk aldığım zaman baktım ve ‘Bu ne ya ben hiçbir şey anlamıyorum’ dedim. Sonra zamanla yavaş yavaş alışıyor insan. Yazılan tıbbi terimler, ameliyat aletlerinin isimleri her şey danışılarak yazılıyor.

O zaman siz bu diziyi çekmek için iki üç misli efor sarf ediyorsunuz. Bu da gece gündüz çalıyor olmanız anlamına gelir...

Evet aynen öyle. Hastane evimiz gibi oldu. Allah’tan çok rahat bir hastanede çalışıyoruz.

Dizinin daha 2’nci bölümünde asistanlar şefleriyle aşk yaşamaya başladı. Bu tür aşk sahneleri için erken değil miydi?

Er geç olacak bir şeydi. Erken olmadı aslında. Uğurlu gelebilir diye düşünüyorum. Ben, ‘Aşk Oyunu’nun da 2’nci bölümünde evlenmiştim. İzleyicinin diziye ne tepki verdiğini internetten takip ediyorum. Mesela ekşi sözlükte 0;Annemi doktorlardan soğutan bir dizi ya da hepsi aşk yaşıyor, kötü örnek oluyorlar doktorlara1; diye yazılar okuyorum. Yaşanan aşklara çok büyük tepki veriyorlar. Bence bu çok doğal, her iş ortamında, her
meslek gurubunda rastlanabilecek bir şey. Aynı işyerinde tanışıp evlenen milyonlarca insan var. Bütün gününüzü iş yerinizde geçiriyorsanız bu çok daha doğal bir şey halini alıyor. Demek ki izliyorlar ki eleştiriyorlar. Ne derler meyve veren ağaç taşlanır.

Gerçek organlarla mı çekim yapıyorsunuz?

Tabii gerçek kalp, böbrek, ciğerle çalışıyoruz. Benim bir kalp ameliyatı sahnem vardı. Ameliyat sırasında kalbi tutarken tırnağım eldiveni yırtıyor ve kalbi deliyor. Benim için zor değil çok eğlenceli geçiyor bu sahneler.

Aileniz oyuncu olmanıza nasıl tepki veriyor. Rol aldığınız dizileri seyredip yorum yapıyorlar mı hiç?

İstanbul’da anneannemle yaşıyorum. Aslen Trakyalıyız biz. Babamla annem sürekli memlekete gidip geliyorlar. Ailem oyuncu olmamdan çok hoşnut. Benimle gurur duyuyorlar. Hatta babam ‘Doktorlar’ı hiç kaçırmıyor. Dizideki babamla olan sahnelerimi izlerken de gözleri doluyor ama belli etmemeye çalışıyor.

01.02.2007 VATAN GAZETESİ
alıntı

röportajları
1 sayfadaki 1 sayfası